Op komst: Derdewereldhonden

Eind april verschijnt het boek Derdewereldhonden van Evert Jan ter Burg. In het midden van de jaren zestig van de vorige eeuw woonde deze auteur een aantal jaren in Oost-Afrika. Hij kwam daar in contact met mensen die zich bezighielden met de bestudering van het gedrag van hyena’s en leeuwen. Omdat hij altijd al interesse had voor het gedrag van sociaal levende dieren besloot de auteur toe hij terug was in Nederland om honden – herdershonden en Eskimohonden – in kleine familiegroepjes te houden en een aantal jaren te volgen. Dat resulteerde in het boek Honden natuurlijk en een tentoonstelling getiteld “Weerwolven en hondenbrokjes”.

Vervolgens deed hij min of meer hetzelfde project met een aantal pariahonden. Na het beëindigen van dat project begon hij te reizen om pariahonden en dingo-achtigen in hun eigen omgeving te observeren en te fotograferen en met lokale mensen te praten over hun relatie met deze honden. Dat leidde opnieuw tot een tentoonstelling – en tot dit boek.

Behalve uit reisobservaties bestaat het boek uit twee fullcolour katernen met meer dan 60 prachtige foto’s. Het boek kost € 15,90 en telt 128 bladzijden.  De exacte verschijningsdatum is nog niet bekend.