Een Friesche eetgeschiedenis

Bij Uitgeverij Wijdemeer verschijnt op 20 november “Een Friesche eetgeschiedenis.  Historische recepten uit de achttiende en negentiende eeuw” van historica Anne van Lieshout. Ze vertelt daarin de verhalen achter wat vroeger in Friesland gegeten werd. Zowel de Friese elite als de armste inwoners komen aan bod en zowel de dagelijkse kost als gerechten die geserveerd werden tijdens speciale gelegenheden.

De auteur laat zien hoe verrassend en gevarieerd de Friese eetcultuur vanouds was.Daarnaast is Een Friesche eetgeschiedenis voorzien van authentieke originele recepten. Uiteraard maken Friese klassiekers zoals roggebrood en erwtensoep deel uit van dit kookboek, maar ook onbekende gerechten als rijst met schapenvlees, honingkoek en gelei van ananas. Op deze manier wordt de Friese eetgeschiedenis dichterbij huis gehaald, letterlijk tot in de keuken.

Het boekje kost 9,95.

Webshop: Een Friesche eetgeschiedenis