Op komst: 11 x 11 Dwarsgezichten op de Friese Elfsteden

‘De langzaamste Elfstedentocht aller tijden’

11 x 11 – Dwarsgezichten op de Friese Elfsteden

Op 21 februari verschijnt het boek “11 x 11 – Dwarsgezichten op de Friese Elfsteden” van Boudewijn Boer.

Met zijn fotoproject 11 x 11 maakte Boudewijn Boer een alternatieve Elfstedentocht, die uitmondde in een boek en een tentoonstelling in het Fries Museum in Leeuwarden. Elf Friese steden, elk in elf dwarse beelden, dat zijn 121 foto’s van dingen waar je normaal niet zo snel op let: vergeten plekken, ruimte die over is, ruimte die nergens toe dient of die nu eenmaal noodzakelijk aanwezig is, objecten waarvan je je afvraagt wie ze bedacht heeft, óf er wel iemand over nagedacht heeft en waarom ze er juist zó uit moeten zien. De achterkant van de stad – of de zijkant.

In de serie komt een groot deel van Friesland voorbij: stad natuurlijk, maar ook veel platteland, openbare ruimte, water, landschap. Soms mooi, soms lelijk, of juist leuk, maar altijd met een eigenzinnige blik.

In het boek staan de foto’s per stad geordend. De inleiding (tweetalig en met de titel ‘De langzaamste Elfstedentocht aller tijden’) is van de hand van journalist en schrijver Tijs van den Boomen. In het Fries Museum ziet u een selectie van ruim zestig foto’s, verdeeld over thema’s als centrum, water en rondingen.

De tentoonstelling is van 21 februari tot en met 29 maart te zien in het Fries Museum. Het boek is vanaf 21 februari te koop in de museumwinkel, via de betere boekhandel of www.wijdemeer.nl.

Boudewijn Boer (1961) werd geboren in de Alblasserwaard in Zuid-Holland, opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en woont en werkt sinds 2007 in Bolsward.