Windscheppen op Ameland - paperback

Op Ameland zijn in de loop van de tijd ongeveer tien molens geweest; niet allemaal op hetzelfde moment of op tien verschillende plaatsen, maar wel verspreid over de twee delen van het eiland, bij de dorpen Ballum en Hollum en bij de dorpen Nes en Buren. Zo kende de huidige korenmolen De Phenix in Nes ( zoals z’n naam al doet vermoeden ) twee voorgangers en staat koren- en mosterdmolen De Verwachting van Hollum op precies dezelfde plek waar in de vorige eeuw reeds zijn voorganger stond. De molens bij Ballum en Buren zijn echter verdwenen. In dit boek doen de auteurs uit de doeken hoe dat allemaal gegaan is.

Douwe de Boer was directeur Gemeentewerken op Ameland. In 1988 was hij één van de initiatiefnemers voor de herbouw van korenmolen De Verwachting. Hij bekleedt verschillende bestuursfuncties, o.a. in de stichting Ouwe Pôlle en de vereniging Vrienden van de Amelander Korenmolens, en publiceert regelmatig over de historie
van het eiland Ameland.

Warner B. Banga was van de oprichting in 1993 tot en met 2005 bestuurslid van de stichting Monumentenbehoud Dongeradeelen als zodanig betrokken bij de PR en educatieve uitgaven van deze stichting. In 2010 schreef hij het boek 'Jim mutte komme: ut waait!' over molens en molenaars in de gemeente Dongeradeel. Verder houdt hij een molenarchief bij en weet hij bijna alles over (verdwenen) molens in Noordoost-Friesland. Hij is de auteur van het in 2014 verschenen boek ‘Windlust, Burum’. In 2007 slaagde hij bij het Gild Fryske Mounders en sindsdien is hij vrijwillig-molenaar op de Dokkumer stadsmolens, waar u hem regelmatig kunt aantreffen als het waait.

 

Prijs per stuk: € 15,00
Aantal: