Een Friesche eetgeschiedenis - Anne van Lieshout

 "Een Friesche eetgeschiedenis" vertelt de verhalen achter wat vroeger in Friesland gegeten werd. Zowel de Friese elite als de armste inwoners komen aan bod en zowel de dagelijkse kost als gerechten die geserveerd werden tijdens speciale gelegenheden. Dit boek laat zien hoe verrassend en gevarieerd de Friese eetcultuur vanouds was.

Daarnaast is Een Friesche eetgeschiedenis voorzien van authentieke originele recepten. Uiteraard maken Friese klassiekers zoals roggebrood en erwtensoep deel uit van dit kookboek, maar ook onbekende gerechten als rijst met schapenvlees, honingkoek en gelei van ananas. Op deze manier wordt de Friese eetgeschiedenis dichterbij huis gehaald, letterlijk tot in de keuken!

Auteur Anne van Lieshout is historicus.

 

Omvang: 58 p.
Boekverzorging: Boudewijn Boer
Uitvoering: paperback, full color
Taal: NL:

 

Prijs per stuk: € 9,95
Aantal: