Dolph Kessler - The wave

Op komst

 

THE WAVE, CROSSING THE ATLANTIC

De Atlantische Oceaan beslaat ongeveer eenvijfde van het aardoppervlak. Een onvoorstelbare hoeveelheid water, met een gemiddelde diepte van 4000 meter. Wij zien het wateroppervlak, maar hebben geen weet van de enorme bergketens, valleien en het dierlijk leven, aanwezig in de diepte van de oceaan. Alleen de oppervlakte kennen we enigszins. Daar rollen de golven, al miljoenen jaren lang, hun eigen ritme, elke minuut, elke seconde in een ander, volstrekt uniek patroon. Eenmalige oneindigheid. De foto's in dit boek zijn tijdloze moment opnames van deze fascinerende realiteit. Zo zag de oceaan er vroeger uit, zo ziet hij er nu uit en zo zal hij er altijd uitzien.

Dolph Kessler toont de rijke variatie waarin zeegolven zich kunnen manifesteren, de verschillende stemmingen waarin de zee zich kan openbaren: van kalme golfjes tot een woeste zee. Ze tonen ook een wereld die normaal voor ons verborgen blijft, of als zodanig niet wordt opgemerkt.

Door zich gedurende zijn reizen uitsluitend op de oceaan zelf te concentreren en al het overige (mensen, schepen, walvissen, vogels, et cetera) als afleidend te beschouwen onttrekt hij deze aan de “chaos”. Hier verdiept zich het inzicht en daarmee laat hij de schoonheid van de oceaan zien.

 

Fotograaf: Dolph Kessler
Essays: Laura Stoop en Gerbrant van Vledder
Vormgeving omslag: Gert Jan Slagter
Aantal bladzijden: 108
Aantal foto’s 65
Formaat 28 x 34 cm
Taal Engels
Uitvoering Hardcover met linnen band

ISBN: 978-90-821873-8-0

Verschijnt 5 maart

Prijs per stuk: € 40,00
Aantal: